Oktoberdans

Oktoberdans er eit samarbeid mellom HDK, Ål Kulturskule og Sprang. I løpet av helga vil de få møte profesjonelle og inspirerande dansepedagogar som vil skape danseglede og gje deg inspirasjon. Dette er ein flott moglegheit til å utvikle seg, uansett nivå og bakgrunn.
 
 
Me inviterer deg som går frå 4. klasse – VGS til å danse fredag ettermiddag, samt heile laurdag og sundag. Det blir jazzdans, moderne dans og hip-hop, og me garanterer ei helg full av dans, glede og meistring!
Målet med Oktoberdans er å styrke dans som kulturarv, kunstnarisk uttrykk og sosial møteplass. Me ynskjer å gi alle barn og unge moglegheita til å møte dans, uansett bakgrunn og ferdigheiter. Etter stor suksess med Augustdans i 2021 og 2022, er me klare for å gjennomføre dette prosjektet igjen i ein litt mindre versjon 25-27. oktober.
 
 
PEDAGOGER OKTOBERDANS
 
JAZZDANS
Merete Omtvedt er en norsk dansekunstner fra Horten, med en Bachelor i jazzdans med pedagogikk. Hun fordyper seg for øyeblikk i kommersiell dans på Bårdarakademiet. Hun startet å undervise fra en tidlig alder på hjemmestudioet i Horten, hvor hun underviser både barn, ungdom og voksne i ulike stilarter. Merete har fordypet seg i salsa, og har deltatt i en rekke prosjekter knyttet til salsa/latin- miljøet i Oslo. Hun har blant annet vært danser i Melodi Grand Prix i 2023 og deltatt i WCOPA Skandinavia, hvor talenter fra hele Skandinavia konkurrerer på en av Hollywoods største scener.
Merete skal undervise jazzdans, og vil fokusere på musikalitet og tradisjonell jazzteknikk, preget av personlig særegenhet. Hun er opptatt av at elevene skal mestre bevegelsesmaterialet, og oppfordrer eleven til å finne sin stemme og individualitet i materialet. Det vil bli lagt vekt på tilrettelegging av gruppens nivå, slik at alle kan bli med uansett danseerfaring og føle seg ivaretatt. Timen vil bestå av oppvarming, teknikk- øvelser over gulvet, kreative oppgaver og koreografi. Dersom 8.trinn-Vgs ønsker en ekstra utfordring, oppfordres det til å ta med høye hæler.
 
MODERNE DANS
Polina Ørjavik er en norsk dansekunstner, som nylig startet sin profesjonelle karriere etter å ha fullført en bachelorgrad i jazzdans med pedagogikk ved Kristiania i 2022. Etter endt studie tok hun en PPU og har allerede medvirket i flere spennende danseprosjekter, der samarbeid og kollektiv kreativitet har stått i fokus. Hun har blant annet medvirket i prosjekter vist på scenehuset, koreografert av Maria Berg. Dans på stien i Hamar og «Stone by Sone» av Ida Chatrin Utvik.
I timene hennes legger hun vekt på dynamikk, flyt og forflytning i rommet. Polina danser hovedsakelig jazz, ballett og contemporary, og hun kombinerer gjerne elementer fra disse stilene i undervisningen sin. Polina skal undervise moderne og kommer til å fokusere på danseglede og mestring. Timene består av oppvarming i senter, over gulvet og innlæring av koreografi. Oppvarmingene og øvelsene over gulvet vil ha et teknisk fokus, slik at elevene får et grunnlag til innstudering av koreografi. Nivået blir tilrettelagt for gruppen og alle er velkomne uansett danseerfaring!
 
HIP-HOP
Mathias Lind Englestad underviser i Hiphop og er født og oppvokst i Førde, Sogn og Fjordane. Han har studert på Flow Dance Academy både i Oslo og i København (2015-2016), men startet sin dansekarriere hos Dans Uten Grenser. Gjennom organisasjonen fikk han scene-erfaring ved å være deltakende i både barnehjemsturnéer i Latvia og Litauen, showturnéer i Nord-Italia og fylkesturnéer i Norge.
I dag bor Mathias i Oslo der han danser og underviser på fulltid og deltar i battles både innlands og utlands ved anledning. Mathias var også medlem av Subsdans Crew. Han har erfaring og kunnskap innen flere streetstiler, men bruker mesteparten av tiden og arbeidet sitt rundt Hiphop. Mathias engasjerer seg i å spre danseglede og tilhørighet hos elevene samt spre Hiphop-kulturen i Oslo og omegn.
Kan vere eit bilete av 3 personar og tekst
 
 
 
 
 

Comments are closed